Skrevet 29-05-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Chokolade er rig på historie, mystik og sundhed. Se her hvorfor DAGOBA chokolade kaldes “Verdens bedste chokolade”.
DAGOBA chokolade blev grundlagt i 2001 af kokken Frederick Schilling som resultatet af hans store kærlighed til velsmag samt hans ønske om at kunne tilbyde kvalitet, innovation og bæredygtighed gennem chokolade.
Frederick søgte over hele verden efter den fineste e kakao. Tilbage i sit køkken frembragte han fantastiske resultater. I dag er DAGOBA vokset, men det er stadig en lille familieejet virksomhed med hjertet på rette sted hvor den e chokolade fremstilles i små portioner og hvor drivkraften er ønsket om at frembringe den fineste chokolade - hver gang.
Hvad gør DAGOBA chokolade så særlig?
DAGOBA chokolade er dedikeret "bæredygtighedens cyklus": Fremstillingen af den udsøgte chokolade hvor kvalitet, økologi, miljø og tilfredse bønder i bæredygtige lokalsamfund går op i en højere enhed.
Man søger udsøgt smag, dyrket kakao gennem direkte, fair trade partnerskaber og man producerer i små mængder med største omhu.
DAGOBA samarbejder med producenter og samfund om lokale efter-høst-projekter, forbedringer af infrastruktur, beskyttelse af regnskoven og andre miljøprojekter; og de undersøger jævnligt nye kilder til at udvide denne cyklus.
DAGOBAS chokolade produkter er certificeret 100 % e. Kakaobønderne bruger ingen kemiske pesticider eller gødningsmidler og afgrøderne bliver ikke behandlet med metyl bromid (kræftfremkaldende og ozon-ødelæggende stof), ej heller bliver de blandet med konventionelt dyrkede bønner.
DAGOBAS kakao dyrkes i de naturlige regnskove hvor der tages vare på biodiversiteten og på ikke at bryde ind i naturens skrøbelige cyklus. Men kakao er ikke den eneste råvare på den lille e fabrik. Der bruges også den bedste uraffinerede rørsukker, æteriske olier, frugter og nødder.
Alle ingredienserne er af bedste, e kvalitet og de er naturligvis alle GMO-frie og ikke bestrålede. Fabrikkens maskiner drives af miljørigtig energi.
Hvorfor er DAGOBA chokolade verdens bedste chokolade?
Der bruges udelukkende kakao af den bedste kvalitet fra producenter, der anvender bæredygtige metoder udviklet gennem generationer. Deres kakaobønner har komplekse profiler, der spænder fra højt aromatiske til mere diskrete smagsnuancer.
I produktionen af selve chokoladen indgår både moderne metoder og mere tidskrævende traditionelle håndværksmetoder for at opnå det guddommelige produkt.
DAGOBA chokolade er 100 % fri for transfedt, gluten, hvede og gær. DAGOBA chokolade sødes naturligvis udelukkende med uraffineret sukker, bestående af inddampet saft af e sukkerrør.
DAGOBA chokolade har vundet flere priser, bl.a. som "World's Best Chocolate" (CNN.com) og som "Best Organic Bars" (Food & Wine).
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.