Chokolade stærkere end kys

Skrevet 16-05-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Chokolade stærkere end kys

Chokoladekys: Ny forskning viser, hvad mange har gået og haft på fornemmelsen: Chokolade giver dig et kick, der svarer til, hvad du kan opnå med kærlighed.


I et nyt studie har man målt virkningen af chokolade og af kys hos unge par i 20erne. Man overvågede hjerterytmen og hjerneaktiviteten på testpersonerne når de henholdsvis smeltede et stykke chokolade på tungen, henholdsvis kyssede.

Reaktionen på chokolade var mere intens og varede længere end reaktionen på kysset.

Chokolade mere end fordoblede testpersonernes hjerterytme, fra et hvileniveau på 60 slag i minuttet til 140.

Kys øgede også hjerterytmen, men slet ikke til samme niveau.

Der findes stoffer i chokolade, der har vist sig at have en psykologisk virkning på den, der indtager det.

Chokolade indeholder fenylethylamin, der øger hjernens frigivelse af endorfiner, og kaffein, der virker stimulerende. Ved at lade chokoladen smelte på tungen kan man tilsyneladende øge virkningen.

Hvis du vil spise chokolade, er her et par råd:

Foretræk MØRK chokolade
Jo mørkere en chokolade er, jo flere sunde stoffer har den, og jo mindre sukker indeholder den.

Mørk chokolade er også langt sundere end mælkechokolade, fordi den tilsatte (ofte billige og højt forarbejdede) mælk desværre udligner chokoladens helbredende virkning. Men bare fordi chokolade er mørk, er det ikke ensbetydende med, at den er sund.

Meget chokolade på markedet, hvad enten det er mørkt eller med mælk, er forarbejdet i en sådan grad, at alle de helsebringende egenskaber er gået tabt.

Spis chokolade med måde
Chokolade indeholder sukker og bør ikke overdrives. Men er du chokoladeelsker vil en smule chokolade i ny og næ sikkert gøre dig glad, og dermed bidrage til din overordnede sundhed.

Sørg for at lade den smelte på tungen og at nyde hver enkelt bid i stedet for bare at sluge det.

Spis økologisk chokolade
Til certificeret økologisk kakao anvendes ikke kemiske pesticider eller gødningsmidler, og afgrøderne bliver ikke behandlet med metyl bromid (kræftfremkaldende og ozon-ødelæggende stof).

Ud over de åbenlyse fordele ved økologisk chokolade som at du undgår pesticidrester, vil den også i de fleste tilfælde være langt mere nænsomt forarbejdet hvilket betyder, at både den gode smag og de gode næringsstoffer er bevaret.

Et godt stykke chokolade i ny og næ er godt for dig!

Vi kan anbefale DAGOBA chokolade. Den findes i mange smagsvarianter og med kakaoprocenter helt op til 100 %

Kilder:
- BBC News 16. april 2007
- Physorg.com 16. april 2007
- www.mercola.com

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Henriette Petersen skrev denne kommentar:
13-03-2011 14:07:32

Jeg synes ihvertfald, at jeg får det bedre psykisk af at spise chokolade. Men jeg spiser faktisk kun mælkechokolade, jeg bryder mig ikke om det andet.

Jeg har også hørt, at det skulle give faste bryster?)


Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser