Del 7: Sutteflaske på den rigtige måde.

Skrevet 22-02-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Del 7: Sutteflaske på den rigtige måde.

Som tidligere nævnt bør amning helst fortsætte i op til 18 måneder. Hvis moderen ikke har tilstrækkeligt mælk (det sker ikke så tit, se www.llli.org for yderligere information), eller hvis moderen af den ene eller anden årsag ikke er i stand til at amme, er en hjemmelavet blanding klart at foretrække frem for et kommercielt produkt.


Fabriksfremstillede modermælkserstatninger er kunstige kemikalieblandinger, som består af mælk eller sojapulver, som er fremstillede ved høje temperaturer, der denaturerer alle proteiner og tilføjer mange potentiel kræftfremkaldende stoffer.

Mælkebaserede blandinger kan tit forårsage allergier, mens sojabaserede blandinger indeholder fytinsyre, der hæmmer optagelsen af mineraler samt proteasehæmmere som hæmmer væksten og plantebaserede østrogencocktails, der kan have alvorlige konsekvenser for den hormonelle udvikling hos spædbørn.

Sojabaserede modermælkserstatninger kan ofte fremkalde for tidlig pubertet hos piger og har også en effekt på drenges udvikling. Sojabaserede blandinger indeholder intet kolesterol, som er absolut nødvendigt for at sikre en normal udvikling af hjernen og nervesystemet.

Læs mere om sojas potentiel skadelige bivirkninger her.

Det bedste alternativ til modermælk er sund, upasteuriseret, økologisk råmælk. Mælken bør komme fra køer, som spiser en kost, der er velegnet til køer, hvilket vil sige grønt græs om sommeren og hø om vinteren.

Den pågældende mælk bør selvfølgelig produceres i de renest tænkelige faciliteter og opbevares i sterile beholdere. Men den skal ikke varmebehandles.

Korrekt produceret råmælk udgør ikke nogen fare for dig og din baby, uanset hvad de mange kendte sundhedsprædikanter ellers måtte påstå. Rå mælk indeholder enzymer og antistoffer, der gør det mere modstandsdygtigt overfor bakterieinfektioner end pasteuriseret mælk, mens mange giftstoffer, der kan forårsage diarre og andre komplikationer, overlever pasteuriseringsprocessen.

Din næse fortæller dig med det samme om rå mælk er inficeret eller på anden måde ødelagt—men pasteuriseret mælk kan være alvorligt inficeret uden lugten til at advare dig.

Rå mælk er langt lettere for babyen at fordøje end pasteuriseret mælk, og vil i mindre grad kunne forårsage kramper, forstoppelse og allergier.

Hvis du ikke har mulighed for at skaffe certificeret rå mælk, så start med den bedste økologiske sødmælk du kan få fat på, men den må ikke være homogeniseret.

Hvis du er nødt til at bruge en mælkeerstatningsblanding, så køb en økologisk der ikke indeholder soja!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Børn

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser