❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Del 9: Hvordan mader vi vores børn?

Skrevet 20-02-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Del 9: Hvordan mader vi vores børn?

Endnu en gang. Det er ret enkelt. Følg retningslinierne angående madning af babyer og fra alderen 18 til 24 måneder skulle de gerne spise det samme som dig. Nemlig økologisk kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø, som er vasket og udblødt i rent vand.


Husk det nu; ingen fastfood, ingen færdigretter, mælk, brød eller øvrige kornprodukter, ingen soja, ingen cola, light cola, frugtjuice eller lignende sukkerbomber.

Disse fødevarer sørger IKKE, for de nødvendige klodser til at bygge sunde børn. Desuden vil de have langt lettere ved at kontrollere trangen til sukker når de bliver større, hvis du begrænser deres forbrug når de er små.

Små børn er ofte mere interesserede i fedt og protein, end de er i grøntsager. Det er helt normalt og ingen grund til bekymring. Bare giv dem deres grøntsager, og de skal nok finde ud af at spise dem, hvis de har brug for dem.

Det er forbløffende hvordan forkølelser og øreinfektioner forvinder ud af ens liv, når man fjerner pasteuriseret mælk og kornprodukter fra børnenes kost!

Du skal ikke være bange for fedt!

Børn som lever fedtfattigt og får for lidt kolesterol i kosten vokser ikke ordentlig. Når alt kommer til alt, så består modermælk for størstedelen af fedt, for det meste mættet fedt.

Husk at mælk fra en sund og rask moder har en fedtenergiprocent på mellem 50 og 60. Hvilket er en forudsætning for vækst, energiniveau og udvikling. En baby får tæt på seks gange så meget kolesterol i kosten som en voksen.

Børn har et højt behov for fedt igennem hele deres opvækst og udvikling til voksne. Mælk og animalske fedtstoffer leverer energi og hjælper også til at udvikle muskler, knogler og sunde hjerner.

Animalske fedtstoffer sørger for de fedtopløselige A og D vitaminer, som er kritiske for optagelsen af proteiner og mineraler og dermed normal vækst og hormonproduktion.

Vælg et bredt udvalg af fødevarer, så dine børn får et bredt udvalg af fedtstoffer, men læg hovedvægten på de stabile mættede fedtsyrer som du finder i smør, kød og kokos og de enkeltumættede fra avocado og oliven.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Hanne skrev denne kommentar:
27-11-2010 12:05:13

Hej Alun!
Tak for en god hjemmeside med masser af gode artikler!
Jeg har med stor interesse netop læst artiklerne her om kost til børn. Jeg er netop begyndt at give min 5 mdr gamle søn "overgangskost" på opfordring af min sundhedsplejerske, da han begyndte at vågne meget om natten, fra tidligere 2-3 gange til ca 5-6 gange på en nat = svært at få den vigtige nattesøvn som du anbefaler :-)
Som sunhedsstyrelsen anbefaler har jeg givet ris-, majs- og boghvede grød med sveskemos, da han er meget forstoppet ( har desuden tør hud, ligesom jeg selv, der også har fået masser af eksem) og nu også lidt kartoffel-gulerodsmos. Men efter at have læst dine artikler er jeg blevet noget i tvivl, men mangler dog nogle konkrete råd! Mener du at jeg allerede nu kan tilbyde ham pureret kød? Nu er jeg jo startet på "rigtig kost", hvor du jo anbefaler at vente til 6 mdr. Jeg har forsøgt at gå tilbage til kun amning, men da virkede han nærmest skuffet over ikke at få sin skemad og endnu mere interesseret i vores mad end tidligere, så er derfor startet igen.
Mener du at overgangskosten udelukkende skal bestå af grøntsags- ( og kød?) mos eller også grød? Hvilken grød i såfald? Jeg havde forstået at grød var lettere fordøjeligt for de små maver?
Derudover vil jeg høre dig hvilken fedtstof du anbefaler, jeg har givet kokos- og raps olie. Kan han "tåle" torskelevertran?
Håber på hurtigt svar, da jeg nok ellers bliver nødt til at fortsætte som vi er igang, bare jeg dog havde fundet disse artikler inden vi havde kastet os ud i det hersens babykost-jungle...så havde han stadig kun fået "mig"....


Kom med din kommentar

Mest læste i Børn

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley