❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Del 4: Spis dig til sunde babyer

Skrevet 25-02-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Del 4: Spis dig til sunde babyer

Babyer kan kun være så sunde som deres forældre. Så jo sundere du er, før du starter din familie, des sundere vil dine børn blive. Men hvad er sund kost?


Intet har skabt mere kontrovers og forvirring end spørgsmålet om den perfekte kost til mennesker. Diætister siger det ene, læger siger noget andet og medierne påstår at de ved bedst.

Så hvem skal du tro på?

Det er faktisk ikke så svært, og i hvert fald ikke så svært som mange af de såkaldte eksperter gerne vil have dig til at tro.

Det eneste vi behøver, er at se på hvor vi kommer fra, og hvordan vi er kommet til, hvor vi er nu og billedet vil stå krystalklart!

Vi er ALLE genetisk programmerede til, at spise hvad vores jæger/samler forfædre spiste. Hvis du er i tvivl om hvor vigtig den rigtige kost er for dig og dine børn, så tænk over følgende fakta:

• Mere end 98 % af kroppens 100 milliarder celler, inklusiv muskler, indre organer, tænder og knogler udskiftes hvert evigt eneste år!

• Indenfor den sidste måned har din hud og cellemembraner fuldstændigt genopbygget sig selv.

• Indenfor de sidste tre måneder har du fået en helt ny forsyning af blod.

• Indenfor de sidste 6 måneder er samtlige proteinceller i din muskulatur blevet udskiftet.

Kroppens struktur genopbygges fra dag til dag, udelukkende på basis af hvad du spiser. Så hvis du spiser affaldsmad såsom burgere, pomfritter og lignende, vil din krop blive en losseplads!

Sådan er det! Hver gang du spiser fødevarer af dårlig kvalitet, inkorporeres det direkte i kroppens struktur. Du kan ikke undslippe det faktum at:

Du er hvad du spiser

OG

Dit barn bliver, hvad du spiser før og efter undfangelsen!

Indbygget i dine gener findes koden til optimalt helbred. Det eneste du behøver at gøre, er at spise den kost, som det er naturens intention, at du skal spise.

Det er akkurat, som hvis du fylder diesel på en bil, der er designet til at køre på benzin. Det er katastrofalt for motoren. Giv dine gener den kost de har brug for, og de vil udføre et ordentligt job – nemlig at holde dig og dine børn sunde og raske.

Men hvilke fødevarer er vi designet til at spise?

For at fastslå dette er vi nødt til at gå tilbage i tiden, for at undersøge hvilken kost vi genetisk er programmeret til at indtage, for at opnå et godt helbred – Stenalderkost.

Vi er genetisk programmerede til at spise ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, nødder og frø, skyllet ned med rent vand. Hverken mere eller mindre!

Sådan er det! Ingen fastfood, ingen færdigretter, ingen mælk, intet brød eller andre kornprodukter, ingen soja (vi vender tilbage til denne lille djævel senere), ingen cola, ingen light drikke, ingen frugtjuice fra papkartoner, et moderat forbrug af alkohol osv. osv. osv.

Du behøver selvfølgelig ikke at blive fanatisk, men hvis spiser den rigtige kost 80 % af tiden, har du 20 % tilbage til udskejelser.

Jeg anbefaler, at du læser denne artikel, så du kan lære mere om, hvordan du selv kan spise sundere.

Og ja, du bliver nødt til at bruge ekstra tid på at finde økologiske fødevarer. Det kan betale sig, at betale de ekstra penge. Ved at spise økologisk gør du dit bedste, for at undgå at indtage de ca. 10 kilo kemikalier, som folk i gennemsnit spiser i dag.

Du så rigtigt! 10 kilo kemikalier om året. Er der noget at sige til, at vores børn ikke kan koncentrere sig i skolen, og at vi er syge og trætte det meste af tiden med alle disse kemikalier, der brænder vores hjerner af!

Vidste du for øvrigt, at man i gamle dage og i primitive samfund i dag, gav kommende forældre særligt udvalgte fødevarer for at hjælpe med at starte familien samt produktionen af sunde og glade børn?

Disse inkluderer indmad, fiskehoveder, fiskerogn, insekter og skaldyr som alle har et højt indhold af A og D vitaminer samt mange nyttige mineraler.

Okay, lad os være helt ærlige her. Vi havde ikke fiskehoveder og insekter på spisebordet, men vi brugte det, at vi ikke bare ønskede at blive forældre, men også at have sunde børn som en stærk motivationsfaktor til at få gjort os selv sundere end nogensinde før.

Aldrig har jeg været mere stolt af min kone, end da hun passede på sig selv og sin krop før, under og efter fødslen af vores første barn Anna.

Med dette i baghovedet vil jeg anbefale, at begge forældre mindst to gange om ugen spiser:

* Indmad
* Fiskerogn
* Skaldyr
* Blødkogte æg
* En teskefuld torskelevertran af høj kvalitet som Nordic Naturals
* Masser af bladgrønt med et højt indhold af folinsyre, der er nødvendigt for at undgå fødselsdefekter.

Følg de ovenstående retningslinier. De er så vigtige at vi lige tager dem igen. 80 % af tiden bør du holde dig til økologisk kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø, skyllet ned med rent vand.

Husk det nu, ingen fastfood, ingen færdigretter, ingen mælk, ingen brød eller kornprodukter, ingen soja, ingen cola, ingen light drikke, ingen frugtjuice i papkartoner, et moderat indtag af alkohol osv.

De resterende 20 % kan være lækkerier såsom chokolade og is; (min yndlings) osv. Men det er bedst helt at undgå de forbudte fødevarer.

Vær opmærksom på, at kvaliteten af det du spiser, er lige så vigtig som hvad du spiser. Gå altid efter det økologiske, så du ikke udsætter din baby for kemikalier i form af e-numre, pesticider osv. Det er vel ikke nødvendigt at nævne, at hvis du ryger, vil det blive inkorporeret i dit barns gener. Brug det som motivation til at stoppe.

Vær konsekvent! Før du køber eller spiser en fødevare, så tænk et øjeblik over, om det er noget dine forfædre ville sætte tænderne i for 10.000 år siden, hvis de ville have sunde børn.

Generelt kan det siges, at jo længere holdbarhed en vare har, jo værre er den for dig. Hvis du ikke kender ingredienserne eller kan tyde varedeklarationen, så gå i en stor bue udenom.

Ja piger, I vil være nødt til at spise mere for at forsørge jeres barn, men lad nu være med at bruge det som en undskyldning, for at spise alt muligt mærkeligt hele tiden. Det er naturligt at tage på i vægt, men det er ingen grund til at få daglige ædeflip af forbudte fødevarer. Hvis du føler trang til noget usundt, så tilfredsstil denne trang, men hold dig til din kostplan!

Hvis du gør det på denne måde, vil du ikke bare selv blive sundere, du vil også kunne give dit barn den bedste gave– en sund start på livet!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Børn

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley