❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Stop med at gøre din hud gammel – Undgå giftige ingredienser

Skrevet 14-11-2022 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Stop med at gøre din hud gammel – Undgå giftige ingredienser

Din hud er din krops største organ og kan opfattes som en reklamesøjle for dit generelle helbred. Hvad du måske ikke er klar over er, at din hud bogstaveligt talt forbruger (drikker) op mod 60% af det du smører på den. Dette er vigtig viden, fordi mange kosmetiske og personlig plejeprodukter i dag er fyldt med giftige og usunde ingredienser, der kan fremskynde ældningsprocessen. Denne artikel vil give dig tips til, hvordan du kan passe på din hud, så du får et sundere, yngre udseende.


Lad os starte med den GODE NYHED: Huden responderer godt på positive forandringer. Med andre ord, du vil ofte se hurtige resultater, når du begynder at behandle din hud sundere og bedre.!

Ville du drikke det du påfører din hud?

Ja, alt, hvad du påfører din hud, er som mad for huden. Derfor skal du være lige så bevidst når du vælger fx cremer, som når du vælger hvilke fødevarer du vil putte i din mund. Så tænk på butikkens hylder fyldt med cremer, som en slags fødevareafdeling, for din hud.

Unødvendige kemikalier = for tidlig aldring!

Så enkelt er det!

Hvis du vil have en sund hud og krop, så skal du læse INCI (indholdsfortegnelsen)på dine personlige plejeprodukter. Er du i tvivl om det er sundt for din hud, så lad være med at købe det.

3 regler der beskytter dig og din familie:

1. Læs altid INCI, hvis du ikke er sikker på, om et produkt til personlig pleje er sikkert at bruge, så lad være med at købe det.


2. Tjek INCI på alle personlige plejeprodukter på dit badeværelse. Smid dem ud der ikke lever op til dine sundheds- og kvalitetskrav.


3. Vælg et økologisk kvalitetsprodukt, og sørg for, at det indeholder mindst 80 % økologiske ingredienser. Vi bruger Green People og Rudolf Care i vores hus (og har tjekket INCI de sidste 20 år).

Hvilke ingredienser skal man undgå?

Når du læser etiketter vil du se:

Formaldehyd er et stærkt allergifremkaldende konserveringsmiddel, men…det er meget sjældent at producenterne putter ren formaldehyd i produkter, og derfor skal det ikke nævnes på INCI.

Istedet bruges ingredienser der minder om formaldehyd, og som danner formaldehyd når det er i cremen, men skal altså ikke nævnes med ordet “formaldehyd” på INCI.

De mest anvendte formaldehyd fraspaltere er: DMDM Hydantoin, Imidazolidinyl urea og Diazolidinyl urea.

Methylisothiazolinone allergifremkaldende konserveringsmidler som er forbudt i “stay on” produkter såsom creme, solcreme. Må gerne bruges i shampoo, håndsæbe, rensecreme.


Parfume: I ethvert produkt kan syntetiske dufte (parfumer osv.) have så mange som 200 forskellige kemiske ingredienser, det er derfor mange mennesker er intolerante over for dem og lider af svimmelhed, hudirritation, udslæt osv.

Aluminiumsalte: Findes i mange deodoranter, neglelak, øjenskygge, eyeliner, glitter, mascara på markedet. Aluminiumsalte påvirker nervesystem, lever, nyrer og cellernes mitokondrier.

Vores gamle ven Sodium Lauryl sulfate: Findes i mange 90% af alle shampoo, hudcremer og tandpastaer, dette kemikalie hjælper produktet med at skumme. Denne giftige ingrediens udtømmer de naturlige olier i huden og gør den tør

Parabener: Disse almindelige konserveringsmidler forlænger produkternes holdbarhed.
Brug af tvivlsomme ingredienser kan være i producenternes økonomiske interesse, men det er bestemt ikke i forbrugernes interesse.

Konklusion

Sikre produkter til personlig pleje er lige så vigtige som sikker mad. De fleste mennesker er ikke klar over, at din hud “spiser” de produkter du smører på den.

Gå efter pålidelige økologiske mærker og læs etiketter. Så har du allerede taget et vigtigt skridt for at passe på dit helbred, men også for at se yngre ud, da mange af kemikalierne i traditionelle produkter til personlig pleje gør mere skade end gavn både for dit udseende og din sundhed.

Husk: Unødvendige Kunstige kemikalier = for tidlig aldring!

På samme måde giver det også mening at fodre huden med sunde, naturlige ingredienser, der nærer din hud og hjælper dig til at se så ung og strålende ud. Præcis sådan som det er meningen, du skal se ud.

Så altså, husk på at, din hud spiser dine personlige plejeprodukter, og derfor er nøglen til en sund og smuk krop, at lægge den samme omhu i valget af personlig pleje, som du gør når køber ind til din mad!

PS: Min erfaring er, at jo mere et produkt hypes på tv eller i dameblade, jo værre er det sandsynligvis for dig.

Yderligere læsning:

http://www.ewg.org/skindeep/?ingred06=706110


https://mst.dk/kemi/kemikalier/fokus-paa-saerlige-stoffer/dioxin/


https://derma.dk/faq/indholdsstoffer/formaldehyd
 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Liz skrev denne kommentar:
15-11-2022 18:51:06

Virkelig gode råd. Jeg har mest kun brugt produkter med helt almindelige vegetabilske olier og lanolin på huden i mange år. Jeg får komplimenter på hvordan min hud ser ud ift. min alder.


Vita Glasso skrev denne kommentar:
23-11-2022 08:01:14

Jeg er 71 år og min fysioterapeut spurgte hvilken creme jeg brugte ,da hun gerne ville bruge samme mærke. Jeg har rynker men bruger Matas stribet +35 og så solcreme fra apoteket Nu har Mayas lige fået en +65 så den vil jeg prøve. De har nok opdaget at der er mange ældre der bruger deres produkt. Min fysioterapeut er ung så hun ville prøve +35. Med venlig hilsen Vitsj


Vita Glasso skrev denne kommentar:
23-11-2022 08:01:19

Jeg er 71 år og min fysioterapeut spurgte hvilken creme jeg brugte ,da hun gerne ville bruge samme mærke. Jeg har rynker men bruger Matas stribet +35 og så solcreme fra apoteket Nu har Mayas lige fået en +65 så den vil jeg prøve. De har nok opdaget at der er mange ældre der bruger deres produkt. Min fysioterapeut er ung så hun ville prøve +35. Med venlig hilsen Vitsj


Kom med din kommentar

Mest læste i Bliv yngre med alderen

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley