Forebygger antioxidanter i virkeligheden aldringen?

Skrevet 26-02-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Forebygger antioxidanter i virkeligheden aldringen?

I over 50 år har man ment, at de frie radikale var en af de største årsager til kroniske sygdomme og aldring, samt at antioxidanter kan sænke ældningsprocessen og forbygge sygdomme. Teorien har resulteret i talløse anti-aging produkter og kure skabt på baggrund af teorien om frie radikaler og den tilsvarende overbevisning, at antioxidanter kunne modvirke nogle af skaderne.


Nu har forskere ved instituttet for Healthy Aging i UCL (University College London) set teorien efter i sømmene og fundet frem til, at den måske ikke stemmer.

I et studie offentliggjort i tidsskriftet Genes & Development, fandt Dr. David Gems og hans kollegaer ud af, at livslængden blandt orme var relativt upåvirkede af deres evne til at skille sig af med frie radikaler.

"Fakta er, at vi ikke forstår særlig meget, omkring de grundlæggende mekanismer ved aldring." Udtalte Dr. Gems i Science Daily. "Teorien om de frie radikaler og aldring har udfyldt et hul i vores viden i over 50 år, men den stemmer ikke fuldstændig overens med beviserne."

Konsekvenserne er: Hvis oxidativt stress ikke er en hovedårsag til ældning, så vil antioxidanter ikke spille en stor rolle i at forebygge ældningsprocessen.

"En sund, balanceret kost er essentiel, hvis du vil reducere risikoen for at udvikle en lang række sygdomme, der er forbundet med alderdom, såsom kræft, diabetes og knogleskørhed," Fortalte Dr. Gems til Science Daily.

"Men der er ikke noget klart bevis for, at antioxidanter i kosten kan sænke eller forhindre aldringen. Der er endnu færre beviser, der støtter påstandene i de fleste anti-aging produkter."

Hvis frie radikaler ikke spiller en rolle i aldring, hvad er DET så, som forårsager ældning?

Er sukker det manglende led?

Forskere fra Universitet i Jena i Tyskland har haft nogle spændende fund omkring glukose. En type af sukker, som din krop bruger til energi, ved igen at observere livslængden blandt ormene.

Først blokerede de ormenes evne til at forarbejde glukose, hvilket puttede dem i et stadie, hvor deres stofskifte svarede til et, hvor du undgår glukose i din kost.

Uden glukose, begyndte noget fascinerende at ske: Ormene øgede deres livslængde med op til 20 procent, hvilket svarer til 15 år i et menneskeliv.

I Danmark indtager gennemsnitspersonen over 60 kg sukker, hvilket når det er blevet nedbrudt bliver omdannet til glukose. Faktisk udgør sukker op imellem 15 til 20 procent af de fleste menneskers daglige kost!

Så en af de mest grundlæggende ting, som muligvis kan hjælpe mange mennesker med ikke kun at sænke farten på aldringsprocessen, men også potentielt undgå sygdomme er, at skære ned på deres sukkerforbrug.

Kort sagt, de høj-glukose fødevarer der bør undgås, er dem produceret med raffineret hvidt mel eller hvidt sukker og ikke en hel masse andet.

Eksempler på hvad, der skal skæres ned på eller elimineres helt inkludere:

· Sodavand

· Slik

· Pasta

· Brød

· Morgenmadsprodukter såsom cornflakes etc.

· Kager

· Sødet frugtjuicer – pasteuriserede osv.

· M.fl.

Hvis du gerne vil reducere din trang til sukker, så er det en god ide, at lære hvordan du kan spise i forhold til din stofskiftetype.

Se mere her – www.metabolictyping.dk og gå i seng til tiden.

Hvis du er træt, så bliver sukkertrangen ofte stærkere!

Det kræver liv, at give liv

Det er vigtigt, at du forstår dette: Hvis den fødevare eller det tilskud du indtager, ikke indeholder noget liv (vitaminer, mineraler, enzymer osv.) og faktisk er et dødt skeletprodukt (kun kalorier), så er det ikke noget, som vil tilføje noget til dit helbred.

Faktisk er det modsatte sandt. De ”døde” fødevarer, som folk putter i deres mund i dag, suger bogstaveligt talt livskraften ud af dem.

Hvorfor?

Fordi, når du indtager en død ”fødevare”, der har ingen næring (ingen vitaminer, mineraler osv.) så er din krop nødt, til at bruge af sine lagrede ressourcer af enzymer, vitaminer, mineraler osv. for at fordøje og absorbere denne døde ”fødevare”.

Du er nødt til at stjæle næring fra din krop, for at absorbere og optage ”maden”.

Du suger bogstaveligt talt livet ud af din krop, når du spiser en ”fødevare” der er død.

Vi kunne også kalde disse fødevarer for ”falske” fødevarer eller ”minus” fødevarer, for det er præcis, hvad de gør ved dit helbred og udseende. De påvirker negativt dit helbred og udseende, for hver bid du tager.

Så før du putter noget i din mund, så stop op og overvej i et par sekunder: Er den fødevare fuld af liv og vitalitet, vil denne madvare hjælpe med at opbygge min drømmekrop?

Eller er denne ”fødevare” essentielt set død, og vil bidrage til sygdomme?

Hvad kan ELLERS sænke ældningsprocessen?

Først og fremmest, så bør det siges, at ”ældning” ikke er et grimt ord.

Livet bliver bedre efterhånden, som vi bliver ældre. Vi begynder, at kende vores virkelige jeg, og føler os mere tilpas med os selv.

Så det første skridt til at ”sænke” aldringen er i virkeligheden, at acceptere processen i dit sind og anse det som noget naturligt samt en normal del af dit liv.

Nu, hvor du arbejder på at omfavne de positive sider af aldringen, så er der nogle ting, som du kan gøre for at holde de negative på et minimum.

Vigtigere end alt andet, så kan en simpel livsstil, elske og nyde dit liv – imens du holder dine bekymringer til et minimum –- få dig til at føle og se ung ud hele livet igennem.

For et mere komplet Anti Aging program der virker, så klik her, for at downloade min gratis Anti Aging guide.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

vagn stærmose skrev denne kommentar:
30-01-2011 10:40:11

Hej!

Det er virkelig spændende læsning - noget jeg vil tage hensyn til i min hverdag. Hilsen Vagn


Sussie Vestergaard skrev denne kommentar:
24-04-2011 00:43:47

Jeg forstår slet ikke sammenligningen? Først antioxidanter i vores cremer, så kosten, og så orme.. Hvor er selve artiklen, har ormen ædt den?


Kom med din kommentar

Mest læste i Anti-aging

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser