❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Farvel til rynkerne. Hemmeligheden bag et yngre udseende

Skrevet 16-05-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Farvel til rynkerne. Hemmeligheden bag et yngre udseende

Her er en artikel med masser af gode nyheder til dig - uanset din alder. En undersøgelser viser nemlig, at det er din livsstil og ikke dine gener, der har størst betydning for dit udseende. Det er altså ikke din mors ellers fars rynker, der kan forudsige, hvordan du selv kommer til at se ud i takt med, at du bliver ældre. Læs videre her og find ud af, hvordan du hurtigt kan komme til at se yngre ud, end du er.


Den undersøgelse med enæggede tvillinger som forsøgspersoner viser klart, at mange miljøbestemte faktorer kan tilføje år til en persons virkelige alder, trods den genetiske lighed mellem tvillingerne.

Faktorer som f.eks. en skilsmisse og andre lignende stressoplevelser eller brug af medicin som antidepressive midler har langt større indflydelse på dit udseende end dine gener.

Forskere fra American Society of Plastic Surgeons gennemgik sammenlignelige spørgeskemaer og digitale billeder af 186 enæggede tvillingepar.

Billederne blev også gennemgået af et uafhængigt panel, som noterede den opfattede forskel i alder mellem hvert enkelt søskendepar.

Resultaterne viste, at personer, som var blevet skilt, i gennemsnit så to år ældre ud end deres søskende, som var gift, single, enke eller enkemand.

Brug af antidepressive midler var signifikant forbundet med et ældre udseende, og forskerne fandt også ud af, at større vægttab eller øgning af vægt ligeledes spillede en stor rolle for udseendet.

Tilstedeværelsen af stress (mentalt, fysisk eller miljømæssigt) hos forsøgspersonerne kunne også være en fællesnævner for et ældre udseende end den virkelige alder.

Forskerne fandt også, at vedvarende afslapning af ansigtsmusklerne på grund af indtag af antidepressive midler kunne forårsage slappere muskler, som fik personerne til at se ældre ud.

Forfatteren til undersøgelsen udtaler desuden:

"I denne undersøgelse beskæftigede vi os kun med enæggede tvillinger, fordi de er genetisk programmerede til at ældes fuldstændig ens. Ved at gøre det, afslørede vi som det væsentligste, at når det drejer sig om dit ansigt, så er det muligt at snyde det biologiske ur."

Så den mest interessante del af undersøgelsen er resultaterne, der viser, at det er din livsstil og dine oplevelser i livet mere end dine gener, der afgør, hvordan og hvor meget dit ansigt ældes, efterhånden som du bliver ældre.

Dette underbygger troværdigheden til den voksende Epigenetiske Forskning.

Kort fortalt beskæftiger denne forskning sig bl.a. med en formodning om, at ydre faktorer som stress, tanker, kost og livsstil påvirker dine geners aktivitet.

Begrebet dækker således over de fundamentale mekanismer, der regulerer geners aktivitet.

Og det er dine geners aktivitet – IKKE generne selv, som bestemmer, om du udvikler bestemte sygdomme eller ældes for tidligt.

Hvordan stress påvirker dine gener – Epigenetik, et spændende nyt forskningsområde

Forældre fortæller ofte i sjov, hvordan deres hår på magisk vis begyndte at blive gråt, efter at deres første barn blev født.

På samme måde har vi også oplevet, hvordan mennesker, der har gennemgået en skilsmisse eller har været udsat for andre følelsesmæssige oplevelser som f.eks. at miste et nært familiemedlem, på kort tid kan komme til at se mange år ældre ud.

Selv hvis du bare har haft nogle få dage med stress eller mangel på søvn, kan det ofte direkte aflæses på dit ansigt.

Dette er blot et par eksempler på de omkostninger, som stress kan give dig både fysisk og psykisk.

Hvis du har lyst til at vide, hvor stresset du er lige nu, kan du GRATIS få afprøvet dit stressniveau her.

Den gode nyhed lige nu er, at selv om du altså kan have et genetisk ”anlæg” for f.eks. rynker i ansigtet, så betyder det ikke, at du er dømt til at udvikle masser af rynker i ansigtet, når du ældres. Den gode nyhed er nemlig også, at det er dig selv, der har kontrol over, hvor hurtigt du vil ældes.

Der er nemlig flere faktorer, som enten aktiverer eller undertrykker dine gener, og undersøgelser foretaget af Bruce Lipton PhD, en af pionererne inden for genetik-forskningen, har også påvist, at dit sind og dine tanker har stor indflydelse på din ældning og dit udseende.

Med andre ord betyder det meget, om du konstant er mentalt stresset, eller om du er i stand til at styre din stress, da dette har afgørende indflydelse på den måde, du ældes på, og hvilke sygdomme du vil løbe ind i.

Lipton’s epigenetiske undersøgelser indikerer, at max 5% - måske kun 1% - af vores sygdomme er genetisk bestemte. Resten, altså op til 99%, er vi selv herre over! Det betyder også, at mange mennesker sandsynligvis har bekymret sig alt for meget over, om de skulle arve forældrenes sygdomme.

Bare tanken om, at en sygdom måske er arvelig, kan i visse tilfælde være nok til, at man selv pådrager sig sygdommen, eller måske får rynker før tiden.

Omvendt betyder det også, at hvis du lever fuldstændig som dine forældre og viderefører deres dårlige vaner, så vil du højst sandsynligt ældes på samme måde og pådrage dig de samme sygdomme som dem.

Det er således både skræmmende, men også opløftende, at vi selv er ansvarlige for, hvad der sker med os.

Tænk, hvilken dejlig verden vi kunne leve i, hvis alle mennesker tog større ansvar for deres eget liv og for det, der sker med dem.

Så løsningen på at undgå at blive gammel før tiden og vedligeholde et ungt udseende langt op i alderen er således først og fremmest, at du lærer at styre din daglige stress og lærer din krop, hvordan den bedst kan håndtere stress.

Det er jo store nyheder, at du nu selv har mulighed for direkte at få indflydelse på, hvordan du ældes, blot ved hjælp af din mentale tilstand og ved at være god ved din krop.

Gode tips til hvordan du behandler din stress

Du kan aldrig helt undgå stress, da stress er en naturlig del af vores hverdag, og selv en ting som træning eller blot motion kan i virkeligheden være en form for stress for kroppen. Men her er nogle gode råd til, hvordan du kan reducere stress mest muligt:

• For det første skal du acceptere og forstå, at du har kontrollen over din krop, og at du er 110% ansvarlig for det, der sker med dig.

Du skal være taknemmelig for det, du har, og udleve dine drømme. Det er efter min mening de to vigtigste ting at tænke på. Så kan du hver morgen vågne med et smil på læben. Det er faktisk meget lettere, end du tror, at leve et liv fyldt med glæde og lykke.

Hvis du vil lære mere om det, kan du her bestille min GRATIS e-book ”Sådan udlever du dine drømme i livet”.

• For det andet: Gå tidligt i seng.

Har du aldrig oplevet, hvordan mange problemer oftest forsvinder efter en god nats søvn? Når du går tidligt i seng, vågner du op om morgenen med masser af energi, og du vil langt bedre kunne klare stressede situationer i løbet af dagen.

Det er ikke, hvor lang tid du kan holde dig vågen, der betyder noget. Det vigtigste er, hvor meget du får udrettet, mens du er vågen. Kvalitet vinder over kvantitet hver eneste gang.

Desuden kan mangel på søvn nedsætte dit stofskifte og din hormonproduktion på en måde, som meget ligner virkningerne af alderdom og de tidlige stadier af diabetes. Mangel på søvn kan i virkeligheden gøre dig både federe og ældre på samme tid.

Her er min opskrift på en fantastisk nats søvn og en efterfølgende ekstra produktiv dag:

• Optimér din kost

At spise den rigtige kost i overensstemmelse med din metabolic type (stofskifte type) kan have direkte indflydelse på dit humør og dit helbred.

Selv spiser jeg altid en kost, der passer til min metabolic type, og følger princippet om, at ”det kræver liv at skabe liv”.

For mig betyder det, at jeg baserer min kost på frisk økologisk kød, fisk, frugt, grøntsager, nødder og frø samt masser af rent, frisk vand.

Det er også vigtigt at få godt med omega-3 feststoffer fra fiskeolie, da det kan reducere psykisk stress og depressive symptomer. Omega-3 fedtstof hjælper også med til at holde huden sund og fugtig og forhindrer dehydrering af dine celler.

Fedtstoffet holder hudens celler stærke og fugtige, hvilket formindsker risikoen for at få rynker før tiden.

Få mere at vide om, hvordan du kan optimere din kost her.

• Motion og træning

Fysisk aktivitet er fremragende til at fjerne spændinger i krop og sind og medvirker derved til at forhindre stress. Undersøgelser viser, at der under træning frigøres endorfiner i hjernen, som får kroppen til at slappe af og fylde dig med glæde.

Du skal blot huske, at hvis du er meget træt, skal du skære ned på intensiteten i din træning, da den ellers vil gøre mere skade end gavn. Hvis du er meget stresset, bør du i stedet for egentlig træning overveje at dyrke Qi Gong, Tai Chi eller afslappende Yoga.

Her kan du læse mere om nogle gratis træningsprogrammer.

• Frigør negative følelser ved hjælp af “Emotional Freedom Technique” (EFT)

EFT, som af mange betragtes som det ultimative værktøj til at løse stressproblemer, retter sig mod et menneskes afbrudte energi-meridian-system, som er den egentlige årsag til forhøjet stressniveau.

Denne meget enkle gør-det-selv akupressurteknik bringer din energi i balance igen og eliminerer stresssymptomer i kroppen og sindet.

Her kan du bestille en helt vidunderlig DVD, der fortæller dig om EFT’s helbredende virkning.

Konklusion for at opnå et mere ungdommeligt udseende og et større velvære i dagligdagen

Din mors rynker eller mangel på samme behøver ikke at være rettesnoren for, hvordan du selv kommer til at se ud som ældre. Dit udseende er noget, DU selv bestemmer.

Og dine tanker, din sindstilstand og alle de udefra kommende faktorer som kost, motion og hele din livsstil er langt vigtigere end dine gener.

Jo før du begynder at styre dit stressniveau, dit sind, din livsstil og din kost, jo bedre. Og det uanset om du er ung eller gammel. Din nye, sundere livsstil vil hjælpe dig til at holde alderen fra døren.

Den simple opskrift, jeg bruger for at holde mig ung og sund, er først og fremmest altid at være taknemmelig for det, jeg har. Jeg arbejder også hele tiden for at nå mine drømme.

Desuden er jeg opmærksom på altid at være i kontrol med mig selv og mine resultater. Og jeg er hele tiden bevidst om, at mit liv er mit – og kun mit – ansvar.

Endelig husker jeg også at være til stede i nu’et og leve øjeblikket fuldt ud.

Yderligere sørger jeg for at gå i seng i ordentlig tid, og jeg følger det livsprincip, at det kræver liv at give liv. Det betyder, at jeg baserer min kost på frisk, økologisk mad, fisk, frugt, grøntsager, nødder og frø, altsammen skyllet ned med frisk, rent vand.

Der er dog ingen grund til at være fanatiker omkring disse ting, men man skal være rimeligt vedholdende. Selv følger jeg 80/20 reglen, så jeg lever sundt mindst 80% af tiden, så der også er plads til lidt udskejelser.

Når jeg dyrker motion eller træner, lytter jeg altid til min krop. Og mulighederne for at træne kan jo ændre sig gennem livet. Lige nu hvor jeg har familie med to små børn og et lille, nyt mirakel på vej, så er mit energi-niveau ikke altid lige højt.

Derfor træner jeg i øjeblikket kun ca. 20 minutter ad gangen. Det er jo bedre at træne lidt end slet ikke at træne. Så må jeg tage revanche lidt senere i livet. I stedet bruger jeg lige nu meget tid på min familie, udendørs leg og små ture i naturen sammen med børnene.

Det er den enkle formel, der fungerer for mig og min familie, og fra den feedback, jeg konstant får på min website, så er der mange af mine læsere, der er enige med mig.

Men du kan jo give det en chance og måske blive glædeligt overrasket, næste gang du ser dig selv i et spejl.

Held og Lykke ;-)

P.S. Hvis jeg havde en magisk tryllestav og kunne ønske mig én og kun én ting, så ville jeg ønske, at alle mennesker på denne planet ville tage 100% ansvar for deres eget liv.

Jeg tror, at det øjeblikkeligt ville forandre verden til det bedre. Den gode nyhed er, at flere og flere mennesker nu tager ansvar for deres eget liv, så måske vil mit ønske gå i opfyldelse hurtigere end ventet.

P.P.S. Hvis du er interesseret i at se yngre ud og også føle dig yngre, så er der her en GRATIS gave til dig

Referencer:
Factors Contributing to the Facial Aging of Identical Twins:
Guyuron, Bahman M.D.; Rowe, David J. M.S., M.D.; Weinfeld, Adam Bryce M.D.; Eshraghi, Yashar M.D.; Fathi, Amir M.D.; Iamphongsai, Seree M.D, Plastic & Reconstructive Surgery: April 2009 - Volume 123 - Issue 4 - pp 1321-1331


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Joy skrev denne kommentar:
27-07-2010 10:59:25

Hvor er det bare skønt at du tager fat i det her og med så klar og velskrevet en artikel - og hvor er jeg enig i dit ønske. Jo flere der indser at de selv er herre over livet, jo bedre en verden får vi. Det er virkelig hot stuff og bogen er super god.


Sebina skrev denne kommentar:
27-07-2010 14:05:00

Jeg bliver nødt til at skrive en kommentar og rose dig. Hver gang jeg læser en af dine artikler inspirerer de mig og lysner min dag. De er så velskrevne og giver en overskuelighed og lyst til at tage ansvar. Det er skønt og jeg siger mange tak for det.


Lasse skrev denne kommentar:
28-07-2010 13:36:07

Ja, herlig og spændende artikel som de fleste her.

Jeg ville dog hellere ønske, at dem der har overskud brugte det til at hjælpe dem der ikke har. Det er som jeg ser det meget vigtigere. Mange "tager ikke ansvar for deres liv", fordi de ikke magter det. Det kan være mobning, negativt socialt miljø, svag karakter, fattigdom, manglende viden, manglende ressourcer, krig, osv. osv. Altså en form for underskud i mange tilfælde.

Nå, det kunne jeg skrive en hel artikel om! Jeg smutter nu Alun...


Vis alle kommentarer

Jørgen skrev denne kommentar:
23-08-2010 08:54:15

Et lille men er også sundt: Hvorfor skulle Omega fra fx hørfrøolie ikke være bedre for både miljø og egen krop end fiskeolie med tungmetaller? Men ellers altid interessant og positiv læsning.


Jørgen skrev denne kommentar:
23-08-2010 09:21:47

Det er bare super læsning, MEN der er visse ting, som jeg ikke kan fordøje, fx "altsammen skyllet ned med frisk, rent vand" Hvorfor fortynde mavesyren med vand? vand bør drikkes ved siden af måltiderne. Nogen bud??


martin højsted skrev denne kommentar:
04-02-2012 19:02:40

jeg tror ikke at man kann få rynker vekk med nogen udtagen uprasjon.


Jeannette skrev denne kommentar:
18-09-2012 07:41:50

Jeg er lidt skeptisk over for påstanden om at antidepressiv medicin skulle give ældre udseende. Er der korrigeret for, at det kunne være de problemer, man tager medicinen for, som ælder? Og så er 186 personer jo en lidt for lille gruppe til at sige noget endegyldigt videnskabeligt.
At tage 100% ansvar bør vel også uddybes. Nogle gange er det vel mere noget med at tage ansvar for, at man vælger det mindst ringe, særligt når der er økonomiske vanskeligheder på spil. Eller at man tager ansvar for det, man KAN ændre.
Men ellers en inspirerende artikel om et evigt interessant emne.-)


Hanne Grethe MindfulPower skrev denne kommentar:
18-09-2012 08:06:23

Varmt, kærligt og så enkelt! Hvis vi overgiver os og tager det fulde ansvar for at leve VORT EGET liv, vil vi udrette mirakler i verden. Du skriver så tydeligt, det er nemt at forstå dit budskab! Det giver lyst til at tage ansvar! TAK fordi du deler din viden. Kan varmt anbefale Bruce Lipton!


Mi Christensen skrev denne kommentar:
18-09-2012 18:40:01

Jeg havde en følelsesmæssig hård skilsmisse, som det tog 7 år at komme igennem.
Jeg har været ved at dø at kronisk stress, da min hjerne sagde stop.
Til gengæld har jeg altid levet sundt mht til kost, motion og minus rygning meget lidt alkohol. Jeg er 60 år og ligner en på 50. Så...


Mira skrev denne kommentar:
15-08-2013 21:30:23

Skønt!fik helt lyst til,at gå igang-været nede en del tid,så skal op igen op,og blive frisk på ny:-)


cecilie skrev denne kommentar:
23-04-2015 22:04:37

Hej Kunne du oplyse hvilket antidepressiv medicin du mener afslapper musklerne?


Tine S. Russell skrev denne kommentar:
20-05-2015 09:44:59

TAk for en god artikel. Det er rigtigt at tage ansvar for sig selv er et meget vigtgt skridt som vi alle skal blive bedre til at gøre. Der er dog meget mere som er vigtigt såsom at have en kærlig tilgang, holdning og ansvar til sig selv og andre. At forstå og begynde at opleve hvordan din indre verden, hvordan du har det indeni - afspejler sig i din ydre verden. Du må forstå at du ikke er et offer af omstændigheder - du har valg, handlekraft og intensioner. Men vi er også alle forbundet på et energi plan, så de forfærdelige krige, de mange flygtninge, de mange husdyr som lider i moderne produktions metoder, spiller også en rolle i hvordan vi som mennesker har det. Vi indgår i en helhed og helbredelse (at gøre hel) indfinder sig ikke før vi forstår de mange sammenhænge der påvirker os og som vi også er direkte eller indirekte medansvarlige for.


Kom med din kommentar

Mest læste i Anti-aging

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley