Skrevet 16-06-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Vidste du, at undersøgelser af DNA har vist, at mennesket ikke har ændret sig genetisk i nævneværdig grad. Faktisk har det menneskelige genom ændret sig mindre end 0,02 % de sidste 40.000 år?
Det betyder, at vi er stenalderkroppe i en rumalder: Vores behov er de samme som vores forfædres.
Desuden findes der, indbygget i vores gener, en skabelon for optimal sundhed. For at holde dig sund, er det eneste du behøver, konsekvens i at spise de fødevarer, som det er naturens intention at du skal spise. Den samme kost som dine stenalderforfædre. Akkurat som hvis din bil er fremstillet til at køre på benzin, vil resultatet være katastrofalt for motoren, hvis du en dag vælger at fylde diesel på tanken.
Giv dine gener det de har brug for, og de vil passe deres job ordentligt – at holde dig sund og rask. Giv dine gener noget som de ikke genkender, eller i de forkerte mængder og det vil gå skævt for dem – resultatet er hurtigere ældning, dysfunktion og i sidste ende sygdom og for tidlig død.
Men det er lige præcis hvad vi gør. Vi fylder dårlig brændstof (forkert kost) på vores krop. Eller sagt på en anden måde: Du ville aldrig fodre løver med græs eller servere bøffer for girafferne, fordi du ved at de ville blive syge af det.
Det der endelig fik mig til at indse, hvor vigtig kosten er for min sundhed, var da jeg læste følgende fakta:
• Mere end 98 % af din krops 100 milliarder celler, inklusiv muskler, indre organer, tænder og knogler udskiftes hvert år!
• Indenfor den seneste måned er din hud og cellemembraner blevet fuldstændigt genopbygget.
• Indenfor de seneste 3 måneder har du fået en helt ny blodforsyning.
• Indenfor de seneste 6 måneder er hver eneste proteincelle i din krop blevet udskiftet.
Din krop genopbygges dagligt, udelukkende af de fødevarer du spiser. Hvis du spiser Junkfood såsom fra fast food og lignende vil din krop ende med at blive en losseplads!
Det er skræmmende. Hver gang du spiser fødevarer af dårlig kvalitet, indbygges det direkte i kroppens struktur. Du kan ikke undslippe det faktum at:
”Du bliver, hvad du spiser!”
Så hver gang du spiser en Big Mac, en light cola eller et emballeret produkt fyldt med kemikalier, kan du spørge dig selv, hvorvidt du ønsker at det skal gå til lillefingeren eller dit højre øje?
Det er nemlig det du gør. Den kost du spiser, bliver en del af DIG.
Hvis du spiser en kost, der er fremmed for dine gener. Fødevarer som er døde, uden næringsværdi, eller er fyldt med skadelige kemikalier, hvordan kan du så forvente at forblive ung og smuk?
Husk at skønhed kommer indefra!
Så vi er ALLE genetisk designet til at spise, som vores jæger og samler forfædre spiste. De fleste af vores sundhedsproblemer i dag er et direkte resultat af, hvad vi spiser eller ikke spiser. Men hvad spiste vores forfædre?
De spiste ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, nødder og frø skyllet ned med rent vand. Hverken mere eller mindre!
Men er det sådan, vi spiser i dag?
Nej!
Faktum er, at folk spiser fødevarer, der er fremmede for deres gener! Og det gør dem syge, fede og gamle i en alt for tidlig alder!
Fast food, kommercielt fremstillede fødevarer, fødevare med kunstig smag, farve og sødestoffer, pasteuriseret mælk, hvidt brød, soja, cola, light drikke mm.
ALLE disse fødevarer er fremmede for dine gener. Det er disse fødevarer, som gør folk fede, syge og får dem til at se gamle ud før tid og forkorter deres levetid. Det er disse fødevarer, som erstatter cellerne i din krop, hvis du vælger at spise dem.
Husk at, der skal liv til at give liv. Hvis de fødevarer du spiser er døde, og ikke indeholder nogen livsenergi vil de heller ikke kunne gøre noget for din sundhed og skønhed. Faktisk det lige modsatte. De døde fødevarer folk spiser i dag suger rent bogstaveligt livet ud af dem.
Hvorfor?
Fordi når du spiser en død fødevare, der ikke indeholder næring (vitaminer, mineraler osv.) er din krop nødt til at anvende sine gemte reserver af vitaminer og mineraler, for at fordøje og optage den døde fødevare. Du er nødt til at stjæle næringsstoffer fra din egen krop.
Du suger livet ud af din krop, når du spiser døde fødevarer. Vi kunne også kalde disse kunstige fødevarer for minus fødevarer. For det er det, de gør ved dit helbred, udseende og levetid. De trækker noget fra, for hver bid du tager.
Så før du putter noget i munden så stop op og overvej et sekund; Er denne fødevare fyldt med liv og vil den medvirke til, at bygge den krop jeg drømmer om? Eller er den i realiteten død og vil medvirke til sygdom og for tidlig ældning?
Ville det ikke være en bedre ide, at spise som du er genetisk designet til, så du kan være både sund og smuk på samme tid?
Vælg de rigtige typer af kulhydrater, fedt og proteiner. Det vil gøre hele forskellen til, hvorvidt du vil blive for tidligt gammel eller se ud som og føle dig lige så ung, som det er meningen at du skal. Det vil hjælpe dig på vejen mod at blive en sund og rask hundredårig.
Du skal ikke ‘fjerne alle kulhydrater’ fra din kost, som nogle af de populære og misinformerede eksperter foreslår, men i stedet reducere eller helt fjerne de dårlige kulhydrater såsom kornprodukter (brød, pasta osv.) samt sukker (sodavand, slik og tilsat sukker) og i stedet spise de sunde kulhydrater som for eksempel fra grøntsager og lidt frugt i ny og næ.
Ligeledes bør du fokusere på at spise sunde fedtstoffer og proteiner, som dem du finder i naturligt opdrættet økologisk kød, giftfri fisk og sunde olier såsom kokosolie, smør og fiskeolie.
For at komme til bunds i alle de kulhydrater, fedtstoffer og proteiner du bør undgå og hvilke du bør indtage ville kræve en hel bog, så derfor giver jeg på de næste linier et godt resume. Hvis du vil vide mere om, hvilke fødevarer du bør spise, og hvilke du bør undgå, så gå til dette afsnit af mit website og læs artiklerne du finder der: www.alun.dk/sund_kost.asp
Så lad os se på det grundlæggende og følg de nedenstående råd om, hvordan du bedst nærer din krop for sundhed, skønhed og lang holdbarhed.
A. Naturlige økologiske fødevarer
For det første bør du basere din kost på ØKOLOGISK kød, fisk, grøntsager, frugt, æg, nødder og frø, skyllet ned med rent vand. Hvis du spiser på den måde 80 % af tiden har du 20 % til udskejelser. Der er ingen grund til at være fanatisk. Det handler om at være konsekvent i sine valg.
Det er disse fødevarer, du er genetisk designet til at spise og det er de fødevarer, der skaber sundhed! Det er dem, der vil holde dig ung og smuk og hjælpe til at leve et langt og godt liv. Grunden får du her:
Økologiske fødevarer indeholder langt flere næringsstoffer end konventionelle produkter. I nogle undersøgelser hvor man har sammenlignet fødevarer f.eks. grøntsager har man fundet op til 15 gange flere næringsstoffer i økologiske produkter.
Dette er vigtigt fordi disse næringsstoffer, (vitaminer, mineraler, antioxidanter osv.) for det første, hjælper med til at sinke ældningsprocessen. Klik på dette link, hvis du vil læse mere: www.alun.dk/nyhed-Oekologi-er-virkelig-bedre.asp
For det andet giver de dig byggeklodserne til sundhed, og vil desuden hjælpe dig til, at holde den slanke linie da du, hvis du spiser økologisk, vil have mindre tilbøjelighed til at overspise.
Hvorfor så lige det?
Fordi økologiske produkter indeholder langt flere næringsstoffer end konventionelle, så vil du ikke have behov for de samme mængder for at få de nødvendige næringsstoffer til at opbygge sundhed, som hvis du spiste konventionelt. Så resultatet vil være mindre risiko, for at du overspiser!
B. Metabolic Typing
Et af de vigtigste skridt du kan tage lige nu, hvis du vil undgå at blive gammel før tid (og optimere din vægt og energi) er at lære din stofskiftetype at kende og derefter starte med at spise de sunde kulhydrater, proteiner og fedt, i de forhold, som passer til din krops unikke biokemi.
For mange vil dette være noget nyt, men der er en grund til at de fleste mennesker ikke har succes med alle-er-ens kostplanerne: Lige så unik du er på ydersiden (kropsbygning, hår og øjenfarve osv.), ligeledes unik er du indvendigt. Med andre ord, din krops biokemi, eller stofskifte, er særlig for dig og derfor har du særlige ernæringsmæssige behov for din unikke krop.
Du kan tage en hurtig og nem test for at finde din stofskiftetype her.
og en større forståelse for hvilke forhold af fødevarer, der er ideelle for dig kan du finde på dette website: www.metabolictyping.dk
C. Kontroller Insulin – Vælg de rigtige kulhydrater
Når det handler om at undgå for tidlig ældning, ved at spise de rigtige fødevarer, er en forståelse for hormonet insulin en vigtig nøgle. Det gør det nemmere at forstå, hvorfor nogle fødevare bør undgås, hvis målet er et langt og lykkeligt liv.
Insulin er noget alle mennesker har brug for, uden ville vi gå i hyperglykæmisk chok og dø, men de fleste af os har alt for høje insulinniveauer.
For meget insulin accelererer ældningsprocessen. Hvis du spiser for meget sukker, kornprodukter og lignende unaturlige fødevarer stiger dit insulinniveau, og det svarer nogenlunde til at sætte foden på speederen på din vej til graven. Der findes kun ganske få ting, som fremmer ældningsprocessen mere end at spise sukker og kornprodukter.
Dette er et kæmpeproblem i Danmark, fordi vi spiser så meget brød, pasta, morgenmadsprodukter og sukker. Det er ikke naturligt for mennesker at spise den slags fødevarer.
Husk at du aldrig ville servere græs for løver og lade girafferne få bøfferne. Hvis du gør det, hvordan kan du så forvente sundhed?
De fødevarer, som hæver vores insulin til unormale niveauer er fremmede for vores gener. Fødevarer vores forfædre aldrig ville have indtaget, da de først i nyere tid er kommet ind i fødekæden.
Vi har kun spist kornprodukter (brød, pasta mm.) i 10.000 år og vores indtag af tilsat sukker i vores kost er steget fra 0,5 kg om året for 100 år siden til 70 kg om året i dag. Cola, slik, kager, færdigretter osv. er alt sammen fyldt med sukker. Kan det overraske nogen, at vi er blevet syge og fede og for det meste ligner noget, der har overskredet sidste salgsdato for længst?
Nogle eksperter mener at op til 60 % af alle hvide mennesker er allergiske eller intolerante overfor den gluten, der er i kornprodukter! Det er rigtigt dårligt nyt for de mennesker, som uden at vide det, hver eneste dag spiser fødevarer, der skader deres helbred.
I fremtiden vil dette blive mere velkendt, og folk vil blive klar over faren ved glutenintolerance og hvor udbredt det er. I mellemtiden så gør dig selv den tjeneste at droppe kornprodukter og lignende!
Hvis du normaliserer dit insulinniveau ved at spise den rigtige kost, så tager du et kæmpeskridt mod at sinke ældningsprocessen. Det fungerer på denne måde.
Når du spiser et måltid med mange kulhydrater, stiger dit blodsukker. Dette får bugspytkirtlen til at frigøre insulin. Insulin sikrer, at dine celler modtager livsnødvendigt blodsukker og øger lagringen af glykogen.
Det får også din krop til at bruge flere kulhydrater, og dermed mindre fedt, som brændstof. Og insulin omdanner halvdelen af kulhydraterne i din kost til fedt, som lagres. Med andre ord, når vi spiser for mange kulhydrater, sender vi en hormonel besked, via insulinet til kroppen (faktisk til fedtcellerne). Beskeden er:
"Hold på fedtet nu."
Forhøjede insulinniveauer fortæller ikke bare kroppen, at den skal lagre kulhydrater som fedt. Det fortæller den også, at den IKKE skal frigøre lagret fedt. Dette gør det umuligt for dig, at anvende dit eget kropsfedt som energi. Så de overskydende kulhydrater i kosten gør dig ikke bare fed. De sørger også for, at du bliver ved med at være det.
For meget insulin kan være meget skadeligt for din krop og dit helbred. Det hyppigste resultat er diabetes. Der er mere end 250.000 danskere med diabetes og det tal forventes at stige til det dobbelte indenfor få år. Men det er kun toppen af isbjerget. Jeg er bange for, at vi ikke bare vil se en eksponentiel stigning i antallet af diabetikere, men mange af dem vil være børn.
Desuden er: For højt blodtryk, fedme, forhøjet kolesterol og triglycerider, hjertesygdom, nyresvigt, infertilitet og neurologiske skader - alle resultatet af, at spise for mange af den forkerte slags kulhydrater, og forhøjede insulinniveauer.
Så hvis du ønsker at forbrænde fedt som energi, er du nødt til at kontrollere din insulin. En kost med et højt indhold af raffineret sukker, frigører mere insulin som hæmmer fedtforbrændingen.
Så hvis du føler dig eller ser ældre ud, end du burde, uanset om symptomerne viser sig i din hud, dit ansigt, knogler, dit energiniveau, eller i hjernen. Så er der en stor sandsynlighed for, at det er de forkerte kulhydrater du har spist: Specielt sukker og kornprodukter, som er hovedsynderen. Vi har alle brug for en vis mængde kulhydrater i kosten. Det er logik, men dem vi har brug for er de gode, som der findes i grøntsager.
Med andre ord, har den populære Atkins diæt fat i noget af det rigtige. De fleste mennesker (uafhængig af deres stofskiftetype www.metabolictyping.dk) indtager alt for mange kulhydrater, men for at være mere præcis, de spiser for mange af de kulhydrater, der findes i kornprodukter og sukker, mens de spiser for få af de sunde kulhydrater fra frugt og grøntsager.
Gennem den vestlige verdens afhængighed af kornprodukter, (brød, pasta mm.) slik og sodavand osv. garanterer vores moderne kost ikke alene at flertallet af befolkningen bliver overvægtige, men også at de vil se ældre ud og føle sig ældre end de burde.
Som tidligere nævnt er din krop ikke designet til at indrette sig, efter de unaturligt høje insulinniveauer, som sukker og kornprodukter resulterer i.
Den overskydende insulin får dig ikke bare til at lagre overskydende kulhydrater som fedt, (hvilket er hovedårsagen til at så mange mennesker er fede og overvægtige), men den overskydende insulin undertrykker også andre livsvigtige hormoner og hele immunforsvaret, som er essentielt, hvis du vil undgå at blive gammel før tid.
Så et godt anti-agingprogram (og generelt program for sundhed) omfatter en begrænsning i indtaget af unaturlige kulhydrater for at sikre et sundt insulinniveau. Og ved at gøre det, har du taget et kæmpe skridt i retning af at forblive ung og smuk længere!
D. Vælg de rigtige fedtstoffer for skønhed
Kan du huske, at jeg fortalte dig tidligere, at vi hver måned får en hel ny hud og cellemembraner. Så hvis du vil se godt ud, er du nødt til at spise de fødevarer, der indeholder ingredienser, der understøtter en sund hud. Jeg kan ikke sige det for ofte. Du kan ikke undslippe det faktum at:
”Du bliver, hvad du spiser!”
Man kan simpelthen ikke adskille sundhed og skønhed. Da skønhed kræver sundhed og skønhed i virkeligheden er den ydre manifestation af en sund krop. Det du ser på ydersiden, er en refleksion af, hvor sund du er indvendigt. Jeg ved godt, at det ikke lyder særligt romantisk, men sådan er det.
Med dette i baghovedet er det vigtigt at forstå, at der er en direkte sammenhæng mellem skønhed og essentielle fedtsyrer. Når du får optimale mængder essentielle fedtsyrer, danner de en barriere i huden mod tab af fugtighed, så de er naturens perfekte fugtighedscreme.
Så når jeg registrerer, at min hud bliver for tør, og det gør den særligt i de kolde vintermåneder, øger jeg mit indtag af fedt i kosten. Både mættet fedt og de supersunde umættede omega-3 fedtsyrer fra kvalitetsfiskeolie.
Desuden, hvis nogle af vores børn led af for tør hud, øgede min kone sit indtag af sundt fedt i kosten og vi gav dem kokosolie og fiskeolie som supplement. Det var bemærkelsesværdigt, så hurtigt børnenes tørre hud blev bedre. Så når min kone fik for lidt fedt i kosten, var der for lidt fedt i hendes modermælk og så fik babyerne ikke hvad de havde brug for.
Det er sørgeligt, at fedt har fået sådan et dårligt ry, for det er byggeklodserne til alle cellemembraner i din krop. Du har brug for det som energi, for et sundt immunforsvar, sunde knogler osv.
Det er rigtigt, at der findes gode og dårlige fedtstoffer, men det betyder ikke at alt fedt er dårligt. De fedtstoffer, der bør undgås er transfedtsyrer og de omega- 6 fedtsyrer, som findes i vegetabilske olier. I dag får vi for får lidt omega- 3 og alt for mange omega- 6 fedtsyrer. Hvis målet er skønhed og sundhed er du nødt til at ændre balancen!
Så for at gøre det nemt for dig er her, hvad du skal gøre. For det første skal du spise så meget fedt, du har brug for i forhold til din stofskiftetype. Vælg derefter de sunde fedtstoffer og undgå de usunde:
Sunde fedtstoffer. Der skaber skønhed
Usunde fedtstoffer, der gør dig syg
Nogle af jer, som læser dette, vil spørge; Hvordan kan mættet fedt kan være sundt? Men mættet fedt er ikke den djævel, det er blevet gjort til af de såkaldte eksperter (misinformerede eksperter). Faktisk er mættet fedt en livsnødvendig ingrediens til sundhed.
Spørg dig selv; Hvis ikke Gud ønskede, at du skulle spise mættet fedt, ville han så ikke have lavet kød uden mættet fedt, som vi så kunne spise i stedet.
Hvis du vil læse mere om, hvorfor mættet fedt er sundt for dig, så læs denne artikel.
Her et vigtigt tip til stegning: Brug kun smør eller kokosolie til stegning, da de er de eneste fedtstoffer, der er stabile ved høje temperaturer. Steg aldrig i olivenolie. Det er fint nok at bruge det til salater, men det er ikke stabilt nok til at kunne tåle opvarmning og brug aldrig billige vegetabilske olier i madlavningen.
Du bør også overveje at supplere din kost med to af mine favoritolier:
Fiskeolie
Fiskeolie (fyldt med omega-3 fedtsyrer) er et vigtigt redskab til at hjælpe folk med at leve længere. Mange eksperter mener, at det er en af hovedårsagerne til, at japanere har den længste levetid af alle nationaliteter på jorden.
Desuden er omega-3 fedtsyrer essentielle for en sund hud. Så sørg for, at du får rigeligt med omega-3 fedt i din kost, ved at indtage fiskeolie af høj kvalitet eller torskelevertran fra Nordic Naturals regelmæssigt. Det vil holde din hud sund og ungdommelig,
Læse mere om fiskeolie her.
Kokosolie
En anden fremragende fødevare, som modvirker ældning er kokosolie. Det har en dobbeltvirkning, fordi det både kan spises og smøres direkte på huden. Kokosolie og smør er de eneste fedtstoffer, du bør bruge til stegning.
De kan hjælpe dig med at tabe vægt, eller vedligeholde din idealvægt, mindske risikoen for hjertesygdomme og blandt andet sænke dit kolesteroltal.
Desuden kan kokosolie bruges som ansigts og kropslotion for at få huden til at se yngre ud. Fordi det forebygger dannelsen af frie radikaler og beskytter mod dem, vil kokosolie ikke bare give lindring til huden, men også medvirke til heling og reparation af huden.
Det kan modvirke dannelsen af leverpletter og andre pletter, der skyldes ældning og overdreven solbadning. Det hjælper endda til at forebygge slap hud og rynker ved at holde dit bindevæv stærkt og smidigt. I nogle tilfælde kan det endda gendanne beskadiget eller syg hud.
Læse mere om kokosolie her.
E. Undgå kunstige kemikalier, smagsstoffer, farver og konserveringsmidler
For bare 100 år siden klarede vi os uden kemikalier, hvilket selvfølgelig var meget sundere end i dag. Som tiderne dog skifter. I dag anslås det, at hver enkelt af os indtager 10 kg kemikalier om året. Vi får dem fra vores kost, vi smører dem på huden og vi indånder dem fra forurenet luft.
Mange menneskers krop er så fyldt med kemikalier, at du kan se det på deres hud og deres livvidde. Hvordan? Fordi huden er et billede på, hvor sund du er indvendigt. Desuden er det bedste sted kroppen kan parkere disse kemikalier i dine fedtceller.
Hvis du spiser for mange kemikalier, vil du kunne se det på din hud. Din krop vil producere flere og flere fedtceller for at kunne lagre de kemikalier. den ikke kan slippe af med. Kort sagt bliver du fed af at spise og smøre disse unaturlige stoffer på din hud.
Hvis du gør det til en vane at læse varedeklarationer på fødevarer og kosmetik og samtidig sørger for, kun at putte sund økologisk føde i munden samt naturlig kosmetik på din hud, kan du bremse ældningsprocessen betragteligt.
Så det vil sige: Ingen fabriksfremstillet mad fyldt med farlige kemikalier og ingen trendy kosmetik fremstillet af tvivlsomme ingredienser. De bedste hudplejeprodukter jeg har kunnet finde kommer fra Green People.
Husk også, at drikke rigeligt med rent vand i løbet af dagen, da det forhindrer udtørring af huden og skyller giftstoffer ud af kroppen.
F. Kaloriereduktion
Nogle forskere mener, at en reduktion af kalorier er en effektiv strategi til at modvirke ældning, fordi man har haft positive resultater med forsøgsdyr. Jeg er af den opfattelse, at det vil være sundere for os at spise mindre i det lange løb, men hvis du spiser, som jeg anbefaler i denne artikel, vil du automatisk spise mindre, af følgende årsager:
1. Når du spiser i forhold til din stofskiftetype, vil du føle dig mæt i længere tid og dermed vil du spise mindre.
2. Når du stopper med at spise kornprodukter og sukker osv. vil dit insulinniveau blive stabiliseret, hvilket gør at du spiser mindre, da dit blodsukker vil være stabilt og du slipper af med din lækkersult.
3. Hvis du spiser økologisk, får du mange flere næringsstoffer, så du behøver ikke at spise de samme mængder for at få de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for. Derfor vil du ikke være lige så sulten og spise så meget som før.
Så spis i forhold til din stofskiftetype, undgå kornprodukter og sukkerholdige fødevarer. Spis i stedet økologisk kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, nødder og frø, skyllet ned med rent vand. Spis til du er mæt og undgå overspisning.
Hvis du gør dette, vil du være godt på vej til at kunne se et smukt billede, når du kigger i spejlet om morgenen.
G. Proteiner til muskelmasse, fedtforbrænding og en ungdommelig krop
Kan du huske de første 4 på listen over biologiske tegn på ældning? Nu får du at vide, hvorfor det er vigtigt at spise tilstrækkelig med kvalitetsprotein i dit ”forbliv ung og sund program.” Her er de:
Hvis du har mere muskelmasse, vil du være stærkere. Dit stofskifte vil arbejde hurtigere og du vil med stor sandsynlighed have en lavere fedtprocent. Det eneste du behøver at gøre er, at opbygge muskelmasse og resten vil komme af sig selv. Er det ikke smart?
Hvordan opbygger du så muskelmasse?
Enkelt, det er den gamle klassiker med styrketræning og tilstrækkeligt med protein. Jeg vil dække træningen senere, men lad os se på, hvorfor det er så vigtigt at spise tilstrækkeligt med protein for at holde sig ung og smuk.
Protein kommer fra græsk og betyder ‘af største vigtighed’, da det er fundamentet for alt liv. Hvis du dræner en veltrænet krop for vand vil mere end 50 % af det resterende være protein.
Den genetiske struktur i alle kroppens celler består af protein. Dine muskler, hjernen, huden, ja selv det hæmoglobin som transporterer ilt rundt i kroppen, består af protein. Faktisk kontrolleres alle kroppens funktioner, lige fra blinken med øjnene til sportslige udfoldelser af tusinder af forskellige enzymer – og alle enzymer er proteiner.
Så for at holde dig smuk er du nødt til at spise de rigtige mængder protein (din stofskiftetype vil afgøre dette www.metabolictyping.com) og af den rigtige kvalitet. Jeg anbefaler, at du spiser protein af høj kvalitet ved hvert eneste måltid, inklusivt morgenmad!
Rigtigt! Kød, fisk, æg osv. bør findes på din tallerken ved HVERT ENESTE måltid. Hvis du gør dette og samtidigt spiser friske økologiske grøntsager, vil du være godt på vej til at bygge en sund krop, som vil kunne holde sig sund i mange år fremover.
H. Fødevarer du bør undgå: Mælk, Soja, Fabrikeret mad osv.
Vi har talt om sukker og kornprodukter, men det er mindst lige så vigtigt at undgå pasteuriseret mælk, sojaprodukter og fabriksfremstillede fødevarer, som er fyldt med farlige kemikalier.
De færreste er klar over at mælk, som er blevet pasteuriseret ved høje temperaturer, i bund og grund er dødt, fordi proteinerne er blevet beskadiget og alle enzymer er afgået ved døden. Dette er en af årsagerne til, at så mange mennesker er allergiske overfor mælk.
Soja er en anden skrækkelig og meget usund fødevare. Det findes i de fleste færdigfremstillede fødevarer og er ofte genmodificeret, selvom det ikke deklareres. Hvis du spiser soja i store mængder, kan du nemt risikere en grim overdosis af kvindeligt kønshormoner.
Det er et stort problem i USA i dag, hvor mange babyer får sojabaseret modermælkserstatning, der udleveres til fattige og mindrebemidlede mødre af velgørende institutioner. Soja er IKKE den mirakelhelsekost det bliver gjort til, tværtimod!
Foruden store mængder meget kraftige fytoøstrogener indeholder soja en lang række andre kedelige antinæringsstoffer, blandt andet store mængder fytinsyre, som hæmmer optagelsen af mineraler samt nogle meget kedelige proteasehæmmere, der skaber ragnarok i din optagelse og omsætning af proteiner.
Soja er billigt at producere, yderst profitabelt og det er hovedårsagen til, at det promoveres så kraftigt. Du bør ikke spise soja, som ikke er fermenteret, da fermentering nedbryder mange af de hæmmende stoffer. Gør som japanerne og spis kun meget små mængder. Tofu er ikke et fermenteret sojaprodukt, selvom mange tror det er.
Hvis du vil vide mere om soja, så klik her.
I. Husk at have det sjovt
Det vi gør hjemme hos os er ganske enkelt. Vi spiser kød og grøntsager ved alle tre hovedmåltider. Vi roterer vores kost, så vi får noget variation og samtidigt mindsker risikoen for at udvikle fødevareallergier. Når man baserer sin kost på fødevarer, der fremmer sundhed er det forbavsende, så få søde sager man har behov for.
Men det er vigtigt at have det sjovt og skeje lidt ud en gang imellem. Måden vi gør det på er, at spise sundt 80 % af tiden og have 20 % tilbage til sjov og pjat.
For mit eget vedkommende betyder det en plade af Dagoba’s lækre chokolade og en STOR portion is i weekenderne!
Klik her for at læse Del 7: Anti-Aging; Stop ældningsprocessen i dag!
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Saeed Bahrami skrev denne kommentar:
11-08-2010 21:08:56
De almindelige menneskers problem er, at i dag findes der alt for mange eksperter på dette område. Hvordan kan vi vide hvem har ret? Det er f.eks første gang jeg hører nogle sige, at det er sundt at spise smør, som du skriver her.