❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

10 skridt mod et lykkeligt liv

Skrevet 17-01-2007 af Poul Calmann-Hinke - Print - Send til en ven -

10 skridt mod et lykkeligt liv

Her er 10 gode råd, der kan give dig en gladere og mere smilende hverdag og et lykkeligt liv.


Vi har flere penge end aldrig før, men flere og flere mennesker lever et ulykkeligt liv med stress og depressioner.

Mange gange er det så lidt, der skal til, for at vi pludselig føler os lidt gladere og lykkeligere. Det kan være en telefonopringning fra en gammel ven, et smil fra et tilfældigt menneske, du møder i bussen, en anerkendelse fra din chef eller et kærligt knus fra en, du holder af.

Gennem mit lange liv har jeg efterhånden fundet ud af, hvad der gør mig lykkeligere, og jeg har samlet nogle gode råd, hvoraf jeg her vil dele de ti bedste med dig. Det lyder måske meget simpelt og lidt frelst, men prøv alligevel at læse dem.

Bagefter kan du lave din egen liste over de ting, der betyder mest for dig, og som du mener vil gøre dig mere lykkelig. Skriv listen ud, så du altid har den med dig og lad dine råd stå på computeren, så du hele tiden kan justere og forbedre dem, så de passer bedre til dig og til din øjeblikkelige tilstand.

Her er de 10 råd, der gør mig lykkeligere:

1. Hold op med at tro at du skal være perfekt hele tiden. Forvent ikke, at du selv eller andre skal være perfekte.

Der er ingen mennesker i denne verden, der er perfekte. Du behøver altså ikke altid at skulle imponere andre mennesker, og du behøver ikke at gøre alting perfekt..

Det vil også være en god idé, hvis du lærer at sige nej til urimeligheder eller ting, du ikke kan stå inde for, både på din arbejdsplads og i privatlivet.

2. Vær glad og tilfreds med det du har. Lad være med at sammenligne dig selv med alle andre, da det kun vil forværre din situation.

Du ved jo heller ikke, hvordan andre mennesker egentlig har det inderst inde. Vær i stedet tilfreds med dig selv og dit eget liv. Og hvis du ikke er det, så gør noget ved det. Du selv er den eneste, der kan ændre dit liv.

Det er kun, hvis du holder af dig selv, at du kan være noget for andre. Husk også, at det ikke er materielle ting og penge, der gør dig lykkelig. Penge er selvfølgelig rare at have, men hvis du en dag bliver alvorligt syg, vil du med glæde betale alt hvad du ejer for at blive rask igen.

3. Sæt tid af til dig selv. Giv dig selv bare en halv time hver dag, hvor du kan slappe helt af.

Dyrk noget motion, interesser dig for en hobby, gå en tur eller læs en bog.

Forkæl dig selv med lidt massage eller en skønhedskur. Mediter eller giv dig tid til at bede til den gud, du tror på. Eller sæt dig bare ned og lav slet ingen ting. Det vil give dig ny energi og større koncentration.

4. Hvis du føler dig stresset på arbejdet, så tag en pause.

Du bør tage kortere eller længere pauser afhængig af dit arbejde eller dit stressniveau. Blot en kort pause med meditation, dybe indåndinger eller lidt motion kan gøre underværker. Hvis du har mulighed for det, kan du også tage et par fridage eller holde en kortere eller længere ferie med din kæreste, dine venner eller din familie.

5. Undgå at være for meget alene. Når du er træt eller deprimeret, er du ofte tilbøjelig til at lukke dig inde i dig selv.

Sørg for at være sammen med dine venner eller din familie med jævne mellemrum og ring til dem for at høre, hvordan de har det.. Send dem en SMS eller en mail.

Gå en tur i biografen, gå i butikker for at handle eller gør noget af det, som du holder af at foretage dig, men som du måske ikke har gjort, fordi du har haft for travlt i en periode.

6. Lev livet lidt sundere. Tænk på, hvor godt du altid har det, hvis du har dyrket motion, spist sund mad, fået en på opleveren eller fået en god nats søvn. Det gamle ordsprog ”en sund sjæl i en sund krop” står stadig ved magt.

Det betyder ikke, at du skal leve fanatisk sundt, men at du altid skal tænke over, hvad du kommer i munden , og hvad du udsætter din krop og din sjæl for.

7. Vær mere opmærksom over for andre. Lær at blive en bedre lytter, og lad være med at afbryde folk i tide og utide.

Vær også taknemmelig for små tjenester og positive tilkendegivelser fra dine omgivelser. Husk at sige tak, hvis andre har gjort noget godt for dig.

Sørg for at besøge dine venner og din familie og husk også at invitere dem engang i mellem. Du gør ikke kun dem glade, du gør også dig selv glad.

Tænk på at et godt parforhold, et godt venskab og et godt forhold til din familie er noget, der skal arbejdes på hele tiden. Undgå så vidt muligt alle følelser af jalousi og uvenskab.

8. Hjælp andre mennesker. Hvis du hjælper andre mennesker, der har brug for din hjælp, så vil du helt sikkert opleve en stor tilfredshed og lykke.

Tænk bare på, hvor glad du selv bliver, hvis andre hjælper dig. Du behøver heller ikke at være bange for at spørge om hjælp. Ofte bliver folk netop glade for at blive spurgt om hjælp

. Blot en lille tjeneste i hverdagen - som f.eks. at vinke en medtrafikant frem - kan give dig tilfredshed og måske et smil eller et lille nik med på vejen. Vær tolerant og vis respekt over for andre og glæd dig over andres succes.

9. Lær at leve i nuet. Livet er kortere, end du tror. Lad være med at spilde din tid på at ærgre dig over ting, der er sket i fortiden, og lad være med at bekymre dig om fremtiden.

Du kan alligevel ikke gøre noget ved det. Har du begået en fejl, så lad være med at ærgre dig over det. Prøv i stedet at lære noget af dine fejl, så du ikke gentager dem. Lev i nuet og nyd livet, mens du har det.

10. Husk at grine mindst en gang om dagen. Fokuser på ting, der gør dig glad i stedet for hele tiden at tænke på ting, der gør dig ked af det.

Alle mennesker har sorger og bekymringer. Det drejer sig om at behandle problemerne på en positiv og konstruktiv måde. En god latter kan ofte gøre underværker og løse op for en spændt situation. Tænk også på, hvor mange bekymringer der forsvinder helt af sig selv.


Poul Calmann-Hinke, 70 år og god ven af Alun Biggart gennem de sidste 15 år

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Nikolaj Holm skrev denne kommentar:
19-04-2010 17:38:02

Jeg synes din artikkel er god, men de 10 gode råd du har er også de 10 ting, som mennesker med lavt selværd/tomhedsfølelse/skyldfølelse har svært ved at sige til sig selv. Findes der metoder der/har du metoder der indirekte leder ens tanke i den retning af de 10 bud øvelser eller andet, således at man ikke hele tiden skal tænke på de 10 gode råd:)


Margareta Rasmussen skrev denne kommentar:
08-09-2012 20:15:20

Tak for en interesant artikel!

jeg har printed den ud og har i min arbejdsmappe med mig på arbejde.
Gav også til mine døtre.

Tak for det!

Med venlig hilsen

Margareta


thomas skrev denne kommentar:
11-01-2013 14:41:00

det var lige de ting jeg havde brug for at høre,så nu er det jo bare op til mig selv, at leve op til dem, så mange tak for en god artikkel, herfra


Vis alle kommentarer

JustSpam skrev denne kommentar:
16-05-2013 13:18:01

Den er så god, at den bliver skamløst kopieret med brud på copyrighten:
http://elwaysblog.blogspot.dk/2013/05/10-skridt-mod-et-lykkeligt-liv.html#comment-form

http://www.sol.dk/debat/242-samfundsproblemer/2706520-10-skridt-mod-et-lykkeligt-liv/2706520


Rikke skrev denne kommentar:
11-10-2013 10:52:55

Først læste jeg den, og tænkte "jeg gider ikke kommentere"....men hov det var jo det der var meningen...tak for et godt redskab til en måske lysere tid...


Leila Saxbeck skrev denne kommentar:
29-04-2014 21:06:46

kloge ord, som vi alle burde lære at leve efter


Leila Saxbeck skrev denne kommentar:
29-04-2014 21:06:56

kloge ord, som vi alle burde lære at leve efter


Lars erik skrev denne kommentar:
01-08-2014 00:18:25

Tak for den interessante artikel, den har hjulpet mig meget, med at finde ud af hvem jeg selv er. Jeg har haft problemer med lavt selvværd, og efter jeg har læst denne artikel er jeg bare kommet helt ovenpå! Har givet linket videre til mine brødre.


Jan skrev denne kommentar:
30-10-2016 18:13:55

Hej Poul,
Tak for dine 10 gode råd.
Jeg vil gøre mit bedste for at efterleve dem.
Mvh.
Jan


Jan Staugaard skrev denne kommentar:
06-11-2016 10:27:41

Jeg læser de gode råd tit og ofte.
Mange tak for hjælpen


Helle Dyhr skrev denne kommentar:
13-01-2019 22:29:17

Jo, hvis man lige trænger til lidt positiv ballast..
Er det nu rart at læse..
Og de små ting i livet..
Hist pist. Tak


Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley